Workshop chatbots kraken & wat je neus kan betekenen voor je digitale veiligheid

Op woensdagavond 16 november kun je bij ons terecht voor een chatbot-experiment en krijg je les in het gebruiken van je zintuigen, ook op het internet. Inloop 19:00, we gaan om 19:30 van start. Gratis entree.

Workshop chatbots kraken
Benieuwd of chatbots anders op jou reageren dan op je buurman of -vrouw? Onder leiding van Hackers & Designers voelen we chatbots aan de tand over hun vooroordelen en aannames. Geen technische kennis vereist, laptop meenemen is handig!

The Smell of Data
‘The Smell of Data’ is voor datalekken wat de kanarie was voor gaslekken. Leanne Wijnsma, de kunstenaar achter dit werk, vertelt over wat haar inspireerde om een oeroud zintuig in te zetten voor meer inzicht in onze digitale omgeving.

Meer info
Locatie: SSBA Salon, Amsterdam. De deuren openen om 19:00, we beginnen om 19:30. Gratis entree. Voertaal: Engels.

De tentoonstelling ‘Rendering Realities’ opent op maandag 14 november om 19:30, tegelijk met de Big Brother Awards 2016. Je kunt ‘Rendering Realities’ ook bezoeken op dinsdag 15 en woensdag 16 november tussen 12:00 en 18:00.

Hackers & Designers is een community-run platform dat zich inzet voor meer begrip van hedendaagse digitale cultuur en meer agency binnen nieuwe digitale systemen. Lees hier meer over wat ze doen.

Leanne Wijnsma studeerde in 2013 af aan het Sandberg Instituut in Amsterdam. In haar werk speelt ‘instinct’ een grote rol. ‘The Smell of Data’ ontwikkelde ze in samenwerking met filmmaker Froukje Tan.