Heet van de naald en hyperactueel

Heet van de naald en hyperactueel, zo zal de omlijsting van de Big Brother Awards dit jaar zijn. Een groep schrijvers, muzikanten en acteurs laat zich inspireren door de allerlaatste ontwikkelingen op het gebied van privacywetgeving, AIVD-richtlijnen, patiƫntendossiers, et cetera, en zorgt op die manier dat het nieuws van die ochtend nog diezelfde avond op het podium van de Stadsschouwburg te zien zal zijn. Reken op sketches, liedjes en een satirisch overzicht van alles wat het afgelopen jaar terecht tot ophef leidde, of onterecht werd genegeerd.

Met de Big Brother Awards 2016 willen we laten zien dat blijven discussiƫren en werken aan de bescherming van privacy de enige manier vooruit is. We nodigden theatermakers Oscar Kocken en Daan Windhorst uit om de staat van privacy in Nederland vanuit verschillende perspectieven te belichten.

Met: Oscar Kocken en Evita de Roode (presentatie), Daan Windhorst (satirisch jaaroverzicht en visuals), Erik van der Horst, Dorien van Gent, Jip Smit en Bram Suijker (zang en spel), Jan Groenteman, Keez Groenteman, Daniel Rose en Aron Raams (muziek), Hero Kaspers (techniek).

 

Praktisch
De Big Brother Awards 2016 vindt plaats op 14 november van 20:30 tot 22:00 in de Stadsschouwburg Amsterdam. Om 19:30 opent de tentoonstelling Rendering Realities in de SSBA Salon, tevens te vinden in de Stadsshouwburg. Koop hier je kaarten.