5 manieren om mee te doen

Tijdens de Big Brother Awards zetten we elk jaar, met een serieuze knipoog, de grofste privacyschenders in de schijnwerpers. Op maandag 14 november vindt de volgende editie plaats. Maar niet zonder jouw hulp. Daarom nu: 5 manieren om te helpen de Big Brother Awards 2016 tot een succes te maken.

1: Nomineer en stem
Er moet natuurlijk een winnaar zijn om de prijs aan uit te reiken. En daar kan je ons goed bij helpen. Dat zou geen probleem moeten zijn, want kranten, tv-programma’s en nieuwsfeeds melden regelmatig over nieuwe privacyschendingen. Jij kunt jouw favoriete privacyschenders namen en shamen door ze te nomineren voor de Publieksprijs. Dat kan tot en met 16 oktober en je mag meerdere nominaties per persoon indienen.

Daarna kan je stemmen op een van de drie kandidaten die het vaakst genomineerd zijn. Ook die stem is heel belangrijk want daarmee laat je de winnaar zien dat we kritisch terugkijken. Watching the watchers, zeg maar.

2: Help mee als vrijwilliger
We kunnen op de dag en avond zelf wel wat extra handen gebruiken. Bijvoorbeeld ’s avonds in de Stadsschouwburg Amsterdam. Steek jij graag de handen uit de mouwen om daarna onderuitgezakt van de ceremonie te kunnen genieten? Meld je dan bij ons.

3: Kom fotograferen
We houden enkele plekken vrij voor opmerkzame fotografen. Weet jij hoe je de prijswinnaars en de mooie Stadsschouwburg het best in beeld brengt? Kunnen we op jou vertrouwen voor een strakke verslaglegging? We horen graag van je.

4: Help mee de Big Brother Awards onder de aandacht te brengen
Breng je sportclub, studievereniging, familie of vriendenkring op de hoogte van het vetste prijzenfestijn van het jaar. Dat kan door bijvoorbeeld door de Big Brother Awards-website en berichten op sociale media te delen. Ook hebben we een paar sociale media-passende afbeeldingen voor je waarmee je je Facebookprofielfoto of Twitter-account kunt versieren.

Pleun Gremmen, de ontwerpster van de Big Brother Award-stijl van 2016, ontwierp deze stickers. Wil je er ook een paar opplakken, bijvoorbeeld op een mooie plek op je laptop of een kale lantaarnpaal? Kom ze bij ons op kantoor ophalen of stuur uiterlijk vrijdagochtend 11 november een mail naar Daphne met als onderwerp “Stickers” en vermeld daarbij het adres waar we een klein stapeltje naartoe kunnen sturen. Dan komt het zo snel mogelijk naar je toe.

5: Kom… en neem iemand mee
Kaartjes kopen kan online via de website van de Stadsschouwburg. Omdat we niet willen dat de prijs een belemmering vormt voor je aanwezigheid is er ook een gereduceerd tarief. We zien je graag tegemoet, maar nog leuker is het als je komt met iemand die niet uit zichzelf was gekomen. Een collega, vriend of familielid die anders niet in aanraking zou zijn gekomen met deze thema’s. Of iemand die je simpelweg een kijkje in de keuken van je favoriete burgerrechtenbeweging gunt.

img_20161107_144106-2