Big Brother Awards 2015: Kijk en lees het terug!

Wat hadden we een mooie avond tijdens de Big Brother Awards in oktober 2015! Zowel minister Plasterk als de Amsterdamse korpschef Aalbersberg waren aanwezig om hun prijzen in ontvangst te nemen, we lieten ons inspireren door de verhalen van Felipe Rodriguez en Max Schrems, en lieten onze blik verbreden aan de hand van een aantal theatrale- en muzikale performances.

Terugkijken?

Bekijk de hele show hieronder, of klik hier voor de foto’s. Op media.bof.nl kun je de speech van Ronald Plasterk en de monoloog van Neske Beks apart terugkijken.

De winnaars

De winnaars van de Big Brother Awards 2015 waren dus minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk en de korpschef van de Nationale Politie. Minister Plasterk had de nominatie te danken aan de meest vergaande afluisterwet voor geheime diensten die Nederland ooit gehad heeft. De korpschef van de Nationale Politie won de Expertprijs voor haar inzet van ‘predictive policing’ op basis van big data. De positieve privacyprijs, de Felipe Rodriguez Award, ging in 2015 naar Max Schrems, de 28-jarige Oostenrijker die met een aantal rechtszaken zowel Facebook als de Amerikaanse geheime diensten in het defensief brengt.

Mede mogelijk gemaakt door

We zijn de talloze vrijwilligers die hebben meegeholpen enorm, enorm dankbaar. Het programma is tot stand gekomen met medewerking van Onno Warns, Radna Rumping, Arif Kornweitz en Juha van ‘t Zelfde, Jam City, Karin Spaink, Max Schrems, Neske Beks, Pieter-Jaap Aalbersberg (Amsterdamse korpschef), Ronald Plasterk (Minister van Binnenlandse Zaken), Roos Groothuizen, Since Today, SSBA Salon, Stadsschouwburg Amsterdam, Tina Cake Line en Volle Band. Met financiële steun van Amsterdams Fonds voor de Kunst, Engage! en XS4ALL.